Niet meteen zwanger?

Lukt het niet om meteen zwanger te worden? Wees gerust, dit is heel normaal, gemiddeld genomen is 80% van alle vrouwen binnen een jaar na het stoppen met anticonceptie zwanger. Dit neemt niet weg dat het heel frustrerend kan zijn. Daarom bieden we een kinderwensconsult aan, ook wel het “kinderwensspreekuur” genoemd. Tijdens dit consult brengen we jullie gezondheid in kaart en mogelijk kunnen we je kans op een zwangerschap verbeteren. Lees hier alles over het kinderwensspreekuur.


Tips

Blijf gewoon foliumzuur slikken, je kunt dit namelijk zonder problemen maandenlang gebruiken. In de aanbevolen dosering is foliumzuur niet schadelijk, ook niet als je de tabletten foliumzuur langere tijd gebruikt.

Verhoog jullie kans op zwangerschap door beide gezond te leven. Dit betekent: niet roken, geen alcohol drinken en probeer te zorgen voor een gezond gewicht met een BMI tussen de 20-25. Zorg ook voor een gevarieerd voedingspatroon met voldoende groente en fruit. Ga eventueel naar een diëtist als je hulp nodig hebt bij afvallen.


Vruchtbaarheidsonderzoek

In principe kom je in aanmerking voor een vruchtbaarheidsonderzoek als er langer dan een jaar een zwangerschapswens bestaat.

Kom langs op het kinderwensspreekuur voor uitgebreid advies.