Informatie consulten / voorlichtingsavonden

Binnen onze verloskundigenpraktijk bieden we je naast de reguliere controles 3 extra informatie consulten. Naast dat de consulten gebruikt worden als extra controle moment, geven we je bij deze interactieve bijeenkomsten ook alle informatie die je nodig hebt en krijg je de mogelijkheid om andere ouders uit de regio te leren kennen. Na je eerste intakegesprek ontvang je een uitnodiging voor je eerste informatie bijeenkomst.

De onderwerpen die tijdens deze avonden aan bod zullen komen


1

Informatie-consult 1: Feiten, Fabels en regelzaken in de zwangerschap (14-18 wk)

1e donderdag van de maand

Tijdens deze eerste avond gaan we alle feiten en fabels rondom voeding met je bespreken, we geven je tips & trics voor de meest voorkomende zwangerschapskwalen en we nemen alle zaken die je moet regelen met je door.
2

Informatie-consult 2: Voeding van je kindje en het Ouderschap (24-29 wk)

3e donderdag van de maand

Tijdens de 2e bijeenkomst komen de onderwerpen voeding en opvoeding aan bod. Wat kan je verwachten van jullie eerste week samen met jullie kindje? Je krijgt inzicht in welke voedingskeuze voor het kindje bij jullie past en welke voeding belangrijk is voor jou als moeder.
3

Informatie-consult 3: De bevalling (v.a. 30 wk)

4e donderdag avond van de maand (bij grote groepen wordt soms een splitsing gemaakt voor deze avond)

Tijdens deze avond krijgen jullie informatie over de bevalling. Hoe werkt een bevalling en wat kan je verwachten. Wanneer schakel je de verloskundige in en welke dingen moet je regelen. Wat je vragen ook zijn, neem ze mee!
Hoe werkt een informatie bijeenkomst?

Na je eerste 12 weken word je ingedeeld bij zwangere vrouwen die net zo ver zijn als jij. De avond start met een inloopmoment vanaf 19:00 uur. Bij binnenkomst meet je zelf je bloeddruk met een elektrische bloeddruk meter, de uitslag mag je meteen op je zwangerschapskaart schrijven of op een papiertje dat voor je klaar ligt. Daarna loop je door naar de onderzoeksbank, zodra deze vrij is zal de aanwezige verloskundige de baby beoordelen en naar het hartje luisteren. Al je vragen komen aan bod in het informatie moment daarna, schrijf deze daarom op de flip-over. Als jullie zorgen voor de vragen, zorgen wij voor de thee, koffie en antwoorden.

Soms kan het nodig zijn dat de verloskundige je na afloop van het informatie consult nogmaals gaat beoordelen.


Extra komen om hartje te luisteren? Dat kan!

Tijdens het controle moment van de informatie-consulten is het mogelijk om extra langs te komen om het hartje te luisteren. Dit kan op iedere 1e, 3e en 4e dinsdagavond van de maand in Wommels. Stuur een What's app/sms om je dan aan te melden.


Inloopochtend voor moeders & hun baby

Iedere laatste vrijdagochtend van de maand organiseren we een inloopspreekuur voor moeders met hun baby’s. Je bent welkom vanaf het moment dat jij het ziet zitten om op pad te gaan en zolang jullie baby nog niet 1 jaar oud is. Kom gerust vaker dan 1x langs.

Lees alles over de inloopochtend via deze link.


Locatie & tijden

Alle consulten starten om 19.00 uur en vinden plaats op het volgende adres: De Koarte Baan 13 in Wommels

Ben je niet bij ons voor zwangerschapsbegeleiding maar in het ziekenhuis en je woont wel in onze regio? Dan kun je je ook aanmelden bij ons en kun je aansluiten bij de informatie-consulten (Vul het aanmeld formulier in en schrijf dit bij opmerkingen).