Het team

Ons vaste team van verloskundigen staat 24-uur per dag voor jullie klaar om je te begeleiden in alle fases van de zwangerschap. We bieden adviezen bij een kinderwens, begeleiding gedurende de zwangerschap en ondersteunen natuurlijk ook in de eerste periode van het ouderschap. We hechten veel waarde aan laagdrempeligheid, je krijgt dan ook altijd direct iemand van ons aan de lijn als je belt.

Wij zijn alle 3 als verloskundige ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundigen van de KNOV. Hiermee zorgen wij ervoor dat onze kennis up-to-date blijft en dat we bekwaam blijven in onze vaardigheden.

Over onze verloskundigen


Anne Marije - Swanneblom

Anne Marije

Op nieuwjaarsdag 1983 ben ik in het ziekenhuis geboren, na hard werken van mijn moeder en met een beetje hulp van de gynaecoloog. Ik was de eerste baby die dat jaar in het oude Antonius ziekenhuis werd geboren. Mijn liefde voor het vak ontstond pas later, tijdens mijn opleiding aan de 'vroedvrouwenschool' in Maastricht. Sinds 2006 begeleid ik zwangere vrouwen en hun partners op weg naar het ouderschap. Elke situatie en elke geboorte is anders en dat maakt dit vak zo speciaal.

Vanaf het moment dat het hartje klopt op de eerste echo tot aan het afsluiten van de periode zes weken na een bevalling gebeurt er ontzettend veel! Dit proces elke keer opnieuw meemaken vind ik nog steeds bijzonder. Mijn overtuiging is dat elke zwangere op haar eigen lichaam kan vertrouwen en ik zie mijn rol daarin vooral als coach.

Sinds ik zelf moeder ben van twee zoons (2014 en 2017) en een dochter (2018) waardeer ik mijn werk nog meer en kan ik oprecht zeggen dat een geboorte een echt 'life time event' is.

Janneke - Swanneblom

Janneke

In de winter van 1984 ben ik thuis geboren en ik woog 5,5 pond. Het was een koude nacht, maar de 'baakster' van toen zag het wel zitten met vele kruiken om me warm te houden.

Als verloskundige ben ik recht door zee en kijk ik graag samen naar jullie wensen om zo de start als gezin een mooie belevenis voor jullie te maken. Denken in oplossingen helpt mij daarbij. Eerlijkheid en openheid van zaken vind ik belangrijk tijdens mijn begeleiding. Ik kijk graag naar het grote plaatje en denk liever ook aan de lange termijn. Verloskundige zijn is voor mij iedere keer een nieuwe belevenis aangaan. Er is geen zwangerschap of bevalling hetzelfde.

Thuis ben ik moeder van twee jongens (2011 en 2014) die mij actief laten zijn en af en toe afgemat op de bank laten ploffen.

Lysbeth - Swanneblom

Lysbeth

Op 31 maart 1969, een paar minuten voor 1 april, zag ik het levenslicht.

Na jaren als verpleegkundige op o.a. de kraamafdeling en verloskamers gewerkt te hebben, begon ik toch aan de opleiding verloskunde. Deze wens was er al een aantal jaren. En sinds 2006 geniet ik ervan om te werken als verloskundige!

Een bijzonder, veelzijdig en afwisselend vak. Elke zwangere, elke zwangerschap en elke bevalling is weer anders, Prachtig! Ik vind het bijzonder dat ik een vrouw en partner mag bijstaan/begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Hierbij te streven naar een zo breed mogelijke begeleiding blijft elke keer weer een mooie uitdaging.

Als moeder van een zoon deel ik de ervaring van het bijzondere moment van zwanger zijn, geboorte en het moeder worden/zijn.

Lysbeth - Swanneblom

Hermien

Ruim 3 weken voor de uitgerekende datum werd ik op 27 januari 1995 midden op de dag geboren in het Bonifatius Hospitaal in Leeuwarden.

Al vanaf jongs af aan was ik getuige van geboortes. Op de boerderij waar ik opgroeide gebeurde het regelmatig dat een koe moest kalven of een schaap moest lammeren. Hier kon je mij ’s nachts voor wakker maken. Na het afronden van de HBO-V schreef ik mij in voor de opleiding tot verloskundige in Groningen. Ik werd toegelaten en behaalde mijn diploma.

De zwangere en diens partner mogen begeleiden gedurende de zwangerschap, bevalling en kraamweek heeft iets bijzonders. Elke zwangerschap en bevalling is weer opnieuw een wonder. Ik lever graag mijn bijdrage zodat hier met een positief gevoel op kan worden teruggekeken.