Nieuwe student

Anne Marije Wiersma Uncategorized

Van 15 t/m 26 maart loopt Jacobien Beekema bij ons stage.

Hallo allemaal!

Mijn naam is Jacobien Beekema en ik ben 24 jaar oud. Ik kom oorspronkelijk van Ameland, maar ik woon nu in Leeuwarden omdat ik in Groningen studeer.

Ik zit in mijn eerste jaar van de studie verloskunde, wat me heel erg bevalt! Ik heb hiervoor Biomedische Wetenschappen in Amsterdam gestudeerd, maar ik miste hierbij het contact met mensen. Daarnaast kwam ik er ook achter dat ik het leuk vind om praktijkgericht aan de slag te gaan. Vandaar de switch naar verloskunde. Tot nu toe ben ik heel erg blij met deze keuze!

Ik kom hier vanaf 15 maart stagelopen, en ik heb er heel erg veel zin in!

Groetjes,

Jacobien

 

Anne Marije Wiersma Uncategorized

Door een toenemend aantal besmettingen binnen het MCL, is besloten dat er geen poliklinische bevallingen kunnen plaatsvinden voorlopig. Dit betekent dat je niet met ons naar het MCL kunt om te bevallen. Wil je wel graag poliklinisch bevallen, dan kan dat met ons in een ander ziekenhuis (Antonius ziekenhuis in Sneek) of wel in het MCL, met ondersteuning van de arts en verpleegkundige van de afdeling. En je kunt er natuurlijk voor kiezen om thuis te bevallen.

Alle bevallingen met een medische indicatie kunnen wel plaatsvinden in het MCL.

De maatregel gaat per direct in en duurt in ieder geval tot 22 februari.

Voor vragen hierover zijn we natuurlijk altijd bereikbaar!

Corona update

Marike Uncategorized

Vanaf 1 juli zijn de regels rondom  weer iets versoepeld.

Spreekuren:

Partners mogen weer mee bij de controles. Liefst niet meer dan 1 extra persoon, om in de spreekuur de nodige afstand te kunnen bewaren. Is je partner niet fit, dan uiteraard graag thuis blijven. We houden het reguliere schema van controles weer aan. Wel vervalt nog steeds de controle rond de 20 weken echo. Bij deze echo wordt namelijk ook nog steeds de bloeddruk gemeten.

Daarnaast zijn we weer gestart met de informatie bijeenkomsten over de bevalling. Na de zomervakantie willen we, als de situatie rondom Covid-19 het toelaat, weer starten met alle informatie bijeenkomsten en de inloopochtend.

Lees meer

Het Coronavirus

hindrik Uncategorized

Het Coronavirus is nu in Nederland bij verschillende mensen vastgesteld. Als je zwanger bent, maak je je hier misschien extra zorgen over. Dit is niet nodig, de infectie met het nieuwe Coronavirus heeft bij zwangere vrouwen hetzelfde verloop als bij vrouwen die niet zwanger zijn. Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met dit virus. Graag vertellen we je hier meer over onze adviezen en maatregelen m.b.t. het corona virus.

Lees meer

Nieuwe locatie

hindrik Uncategorized

Op 3 maart 2020 hebben wij onze nieuwe hoofdlocatie geopend. Al lange tijd waren we op zoek naar een eigen pand, voor zowel de praktijk als (een deel van) het echocentrum. Dit pand hebben we nu gevonden in Wommels en daar zijn we erg blij mee. Graag geven we je hierbij meer informatie over de mogelijkheden in ons nieuwe pand, de veranderingen die dit met zich meebrengt en informeren we je over de huidige spreekuurlocaties en tijden.

Lees meer