Wat je verder moet weten

Hielprik

Tussen de 4e en 7e dag van het kraambed komt er een verpleegkundige van “Ouder – en kindzorg” bij jullie langs voor de hielprik en de gehoortest bij jullie kindje.

Meer informatie over de hielprik kun je vinden via https://www.rivm.nl/hielprik
Meer informatie over de gehoortest kun je vinden via: https://www.rivm.nl/gehoorscreening-bij-pasgeborenen


Het consultatiebureau

Na de kraamweek neemt het consultatiebureau onze zorg voor jullie kind over. Als de baby ongeveer 2 weken oud is, vindt er een intakegesprek plaats bij jullie thuis met een verpleegkundige. Vervolgens vindt de eerste controle plaats als jullie baby tussen de 4 en 6 weken oud is.

De verpleegkundige die bij jullie langskomt voor de intake kan je vertellen bij welk consultatiebureau jullie woonplaats is aangesloten. Je kunt bij het consultatiebureau terecht voor vragen over onder andere de voeding en de groei van jullie kindje. Ook kunnen ze advies geven over welke vitamines nodig zijn.

Het consultatiebureau is onderdeel van CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin)


Anticonceptie na de bevalling

Het is goed om te weten dat je vrij snel na je bevalling weer zwanger kunt raken. Misschien heb je voorlopig nog helemaal geen zin in om te vrijen, maar het is wel goed om alvast na te denken over welke anticonceptie het beste bij jou past.

Voor alle vormen van anticonceptie kun je bij ons terecht. Wij kunnen advies geven over welke vorm van anticonceptie geschikt is en ook een recept uitschrijven voor bijvoorbeeld de pil. Daarnaast kun je bij ons terecht voor het plaatsen van een spiraal. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Lees in de onderstaande folder alles over anticonceptie na de zwangerschap.

Download de folder over anticonceptie.