Borstvoeding

Borstvoeding of kunstvoeding?

Al tijdens de zwangerschap kun je een keuze maken met betrekking tot de voeding die je jullie kindje wilt gaan geven. Borstvoeding of kunstvoeding. Kies bewust en bereid je voor.


De voordelen van borstvoeding

Het geven van borstvoeding heeft veel voordelen. Uit onderzoek is gebleken dat een kind dat borstvoeding krijgt minder kans heeft op het krijgen van allergieën, eczeem, ontstekingen en voedselovergevoeligheid. Daarnaast bevat moedermelk allerlei belangrijke stoffen voor de ontwikkeling van de hersenen van een kind en bevat het antistoffen waardoor de baby minder snel ziek wordt. Het langdurig geven van borstvoeding vermindert voor de moeder de kans op borst- en eierstokkanker. 

Uiteraard is het geven van borstvoeding iets wat elke kersverse moeder moet leren. Samen met de kraamverzorgster helpen we je hier graag bij tijdens je kraamtijd. Je kunt je eventueel ook al tijdens de zwangerschap voorbereiden op het geven van borstvoeding door je in te lezen of een cursus te volgen.


Kunstvoeding

Het kan natuurlijk zo zijn dat je door bepaalde omstandigheden geen borstvoeding kunt geven of geen borstvoeding wilt geven. Gelukkig is kunstvoeding in dat geval een betrouwbaar alternatief. Ook in dit geval is het goed om je goed voor te bereiden. Lees hier meer informatie over het geven van kunstvoeding.