De kraamtijd

Nu jullie baby is geboren komen er weer veel dingen op jullie af! Wel of geen borstvoeding geven, ontzwangeren, kraamvisites en het kersverse ouderschap. Geen zorgen, ook hierbij krijgen jullie de juiste begeleiding en we geven je hier alvast wat extra informatie en handige tips.

In de eerste week na de geboorte van je kindje komt de verloskundige regelmatig bij jullie langs om te kijken hoe het gaat. Je kunt dan bij ons terecht met vragen en problemen. De kraamverzorgende is gedurende de eerste week bij jullie thuis. Zij helpt met het verzorgen van de baby en voert controles uit bij moeder en kind. Daarnaast geeft ze je veel tips en adviezen ook over het geven van borstvoeding.

Na de kraamweek nemen “Ouder & Kind zorg” onze zorg wat betreft je kindje over. Als de baby ongeveer 2 weken oud is, vindt er een intakegesprek plaats bij jullie thuis met een verpleegkundige. Vervolgens vindt de eerste controle plaats als jullie kindje tussen de 4 en 6 weken oud is.

Borstvoeding of kunstvoeding?

Al tijdens de zwangerschap kun je een keuze maken met betrekking tot de voeding voor jullie kindje. Kies bewust en bereid je voor.

Meer informatie

Aangifte van de geboorte

Binnen 3 dagen na geboorte van jullie kind, moet je aangifte doen bij de gemeente. Lees hier alles over de aangifte van geboorte.

Meer informatie

Inloop-ochtend

Iedere laatste vrijdagochtend van de maand hebben we een inloopochtend, dus dan zien we elkaar terug met jullie baby!

Meer informatie

Wat je verder moet weten

Lees meer over de hielprik, het consultatiebureau en andere handige informatie voor je kraamtijd.

Meer informatie