Het Coronavirus

hindrikUncategorized

Het Coronavirus is nu in Nederland bij verschillende mensen vastgesteld. Als je zwanger bent, maak je je hier misschien extra zorgen over. Dit is niet nodig, de infectie met het nieuwe Coronavirus heeft bij zwangere vrouwen hetzelfde verloop als bij vrouwen die niet zwanger zijn. Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met dit virus. Graag vertellen we je hier meer over onze adviezen en maatregelen m.b.t. het corona virus.

Wij informeren jullie graag over de maatregelen die wij in onze praktijk nemen i.v.m. het Coronavirus. Dit op basis van het Landelijk Advies van onze beroepsgroep de KNOV. Onderstaande adviezen gelden in ieder geval tot 31 maart 2020.

Meld klachten

Onze vraag aan jullie is om melding te maken bij ons als je klachten hebt (ook bij milde symptomen) zoals koorts en luchtwegklachten zoals hoesten en kortademigheid. Het advies van de KNOV is om bij zwangere vrouwen, waarbij verdenking is op besmetting met corona, zoveel mogelijk doelgericht en per zwangere te beoordelen hoe te handelen. Zwangere vrouwen met milde klachten zoveel mogelijk thuis houden om zo bedden vrij te houden in het ziekenhuis.

Controles

We zullen controle momenten op het spreekuur zoveel mogelijk beperken waar dit kan.

  • Sommige controle momenten zullen telefonisch plaatsvinden
  • We zullen per zwangere afstemmen welke controles wel op de praktijk moeten plaats vinden
  • Controles die plaats vinden op de praktijk zullen we zoveel mogelijk zo inrichten dat er zo kort mogelijk fysiek contact is en zo min mogelijk mensen elkaar in de wachtkamer tegen komen.
  • Iedereen graag zonder partner (en kinderen) op controle komen.

Voorlichtingsbijeenkomsten

We geven geen voorlichtingsbijeenkomsten

Bevalling/Kraamtijd

  • Mocht er tijdens de bevalling een verdenking op of aangetoonde corona zijn, dan passen wij onze werkwijze hierop aan. Dit kan ook invloed hebben op de plaats van de bevalling.
  • We zullen de thuisbezoeken maximaal beperken. We zullen dit vervangen door te (beeld) bellen.

Afspraken

De afspraken die voor de komende twee weken in de agenda staan zullen wij beoordelen en aanpassen aan de bovenstaande maatregelen. Jullie krijgen hier per zwangere een bericht over.

We begrijpen dat het vervelend voor jullie kan zijn dat we onze werkwijze aanpassen. We hopen op jullie begrip, in deze uitzonderlijke situatie.

Tot slot: vermijd contact met (mogelijk) besmette mensen zoveel mogelijk en pas goed op jezelf. Als wij iets voor je kunnen betekenen: laat het ons gerust weten. We houden graag contact met jullie bij zorgen over je zelf of de baby, bellen is geen probleem.