Pijnbestrijding

Een bevalling doet pijn, daar kunnen we niet omheen. Maar hoeveel pijn en hoe jij dit gaat ervaren, dat weet niemand. Het is goed om vooraf na te denken over hoe je wilt omgaan met de pijn en daarnaast kan een goede voorbereiding ook weer helpen om beter met de pijn om te gaan. Hoe ontspannener je bent tijdens je bevalling, hoe beter je zult kunnen omgaan met de pijn.

Vaak kun je de pijn beter opvangen door bijvoorbeeld ademhalingstechnieken te gebruiken, ontspanningsoefeningen te doen of door het aannemen van bepaalde houdingen. Een zwangerschapscursus kan je helpen om je hierop voor te bereiden.

Het is ook mogelijk om pijnbestrijding te krijgen, het is goed om je vooraf goed in te lezen in de mogelijkheden en de voor- en nadelen van pijnstilling tijdens je bevalling. Tot slot zijn er alternatieve vormen van pijnbestrijding die je kunnen helpen.

Je kunt alles hierover lezen in de folder “Jouw bevalling - Hoe ga je om met pijn” en daarnaast kun je natuurlijk bij ons terecht voor al je vragen rondom pijnbestrijding tijdens de bevalling. lees hier alles over het geboorteplan.


Download de folder