De bevalling

De bevalling is voor iedere vrouw anders en iedereen beleeft het op haar eigen manier. Een goede voorbereiding kan je helpen om onzekerheden weg te nemen en als je van te voren een beetje weet wat je te wachten staat, kan dit helpen voor meer ontspanning tijdens je bevalling. Lees hieronder alles om je voor te bereiden op je bevalling. 


Wanneer bellen?

Laten we voorop stellen: je mag ALTIJD bellen als je denkt ons nodig te hebben. Wees niet bang om te vroeg te bellen. Als je je zorgen maakt over je baby of over klachten die je hebt in de zwangerschap, neem dan contact met ons op via het bekende telefoonnummer.


Begint je bevalling voor de 37 weken? Bel direct 06 22 77 80 48

Let op! Indien de praktijk onbereikbaar blijkt om wat voor reden dan ook (probeer AUB wel 3x) dan kun je bellen met het volgende nummer: 06 14 64 56 46.

Lees meer over wanneer bellen

Hoe begint de bevalling?

Heb je weeën of zijn je vliezen gebroken? Dan is je bevalling begonnen! Lees hier hoe je weet of je bevalling daadwerkelijk begonnen is.

Meer informatie

Thuis of in het ziekenhuis bevallen?

De keuze van de plaats van bevalling is geheel aan jullie. Lees hier alle informatie over de thuisbevalling en de poliklinische bevalling.

Meer informatie

Geboorteplan

In een geboorteplan schrijf je al jullie wensen en verwachtingen rondom de bevalling. Dit kan helpen om je voor te bereiden op de bevalling.

Meer informatie

Checklist

Wat heb je nodig om goed voorbereid je bevalling in te gaan? Deze checklist helpt je om alles in huis te hebben wat nodig is.

Meer informatie

42 weken zwanger

En nog steeds geen baby…. Geen zorgen, ook een zwangerschap die bijna 42 weken duurt, behoort nog tot een normale zwangerschap.

Meer informatie

Pijnbestrijding

De bevalling is een heel bijzonder moment, maar kan ook pijnlijk zijn. Lees hier alles over je mogelijkheden rondom pijnbestrijding.

Meer informatie